Solcelletakstein

Utskiftning av tak kan gi store besparelser på strømregningen!

Når taket nærmer seg en alder på 20-30 år bør man vurdere rehabilitering eller utskiftning av yttertaket. Ved en slik rehabiliterering/utskiftning så kan det være klokt å skifte til solcelletakstein som er integrert i taket. Solcelletakstein gir ikke kun beskyttelse mot vær og vind som tradisjonelle takstein gjør, men det kan også gi betydelige utslag på strømregningen, så her kan det virkelig lønne seg å tenke langsiktig!

Gode grunner til å rehabilitere eller skifte ut taket

Taket ditt vil naturlig nok bli utsatt for skader fra vær og slitasje etter som tiden går. Med klimaendringene i form av økt nedbør og ekstremvær så vil det bli ytterligere belastning på taket, og dette kan bidra til en redusert levealder på mange bygningsdeler. Har taket ditt nådd en alder på 20-30 år, er det sannsynligvis på tide med en omfattende rehabilitering eller utskiftning for å forhindre lekkasjer, energitap og høyere strømregninger.

Integrerte solcelletakstein – et smart alternativ

Hvorfor ikke la taksteinene jobbe for å redusere strømregningen din? Takstein med integrerte solceller fanger solens energi og omdanner den til elektrisitet, som deretter kan brukes til strøm. Integrerte solcelletakstein ser ut og fungerer som vanlige takstein, bortsett fra at de har små solcellepaneler innebygd i seg. Det er derfor en innovativ, smart og strømbesparende måte å oppgradere taket på.

Mindre utgifter til strøm med solcelletakstein

Når du har besluttet deg for å renovere taket ditt, så er det ikke mange gode grunner til å velge klassisk takstein. Mange nordmenn bekymrer seg mye over strømregningene, og nå også eu-direktiv for energibruk i boliger. Da er det viktig å ta grep som kan gi store besparelser i tiden som kommer og sørge for at huset ditt får en høyere energiklassifisering!

  • Reduserer behovet for nettstrøm: Solcelletakstein konverterer sollyset til elektrisitet, og strømmen kan brukes til å drive det elektriske anlegget i boligen. Dette betyr at du kan høste din egen solenergi i stedet for å kjøpe all strømmen fra strømnettet. Dette kan over tid føre til betydelige besparelser på strømregningen din.
  • Selg overflødig strøm: Når solcelletaksteinene produserer mer strøm enn du har behov for, kan du selge overskuddsstrømmen tilbake til strømnettet. Dette kan gi deg en kjærkommen ekstra inntekt i mange år framover.
  • Miljøvennlig energiproduksjon: Solenergi er en ren og fornybar energikilde. Renover taket med solcelletakstein, og bidra til å redusere ditt karbonavtrykk med en miljøvennlig energiløsning.

Konklusjon: Takrenovering er nødvendig og forutsigbart

Etter 20-30 år vil det for de aller fleste være nødvendig med en takrenovering. Ønsker du å investere i fremtiden, så bør du sterkt vurdere å bytte de klassiske taksteinene mot integrerte solcelletakstein.

Takstein med integrerte solceller er en smart løsning som ikke bare gir beskyttelse mot vær og vind, men det gir deg også betydelige fordeler i form av reduserte strømregninger og en oppgradering av energimerkingen på huset ditt. I tillegg vil du også kunne ha muligheten for å tjene penger på overskuddsstrøm, så her snakker vi virkelig om en vinn, vinn, vinn situasjon!

Har du begynt å tenke på takrenovering på huset ditt, er det meget fornuftig å ta solcelletakstein med i vurderingene. Solcelletakstein er en moderne, miljøvennlig og økonomisk gunstig måte å bruke pengene på.  Dette er en investering som vil gi deg glede, inntekter og besparelser i mange år fremover, og særlig når taket ditt har nådd en viss alder.

Solcelletakstein på hus i grønne omgivelser